Двоє поліцейських, у складі організованої злочинної групи займались збутом та реалізацією наркотиків

На Донеччині викрито двох поліцейських, які у складі організованої злочинної групи займались збутом та реалізацією наркотиків
Прокуратурою Донецької області спільно з Донецьким управлінням Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України викрито двох працівників Центрального відділу поліції ГУ НП в Донецькій області, які у складі організованої групи спільно з 5 мешканцями м. Маріуполя займались збутом особливо небезпечного наркотичного засобу – макової соломи, а також вимагали та одержали у якості неправомірної вигоди грошові кошти у розмірі 13 500 грн від місцевого мешканця за непритягнення останнього до кримінальної відповідальності за придбання прекурсору.

Сьогодні, 26 грудня, вказаним правоохоронцям повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 307 (незаконне виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

До суду подано клопотання про застосування до підозрюваних запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаних посад.

На теперішній час на причетність до зазначених та аналогічних злочинів, скоєних на території міста, перевіряються у тому числі і інші працівники Центрального відділу поліції ГУ НП в Донецькій області.

Довідково: максимальна санкція статті – позбавлення волі на строк від дев’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Донецької області

You may also like...