Екс-працівника СБУ та його сина, які підозрюються в організації викрадення підприємця, взято під варту

За клопотанням Київської місцевої прокуратури №7 Подільський районний суд м. Києва обрав запобіжні заходи двом чоловікам, затриманим за підозрою у замовленні та організації викрадення підприємця на Київщині.

Так, 56-річному екс-працівнику СБУ, який проживає на тимчасово окупованій території Донецької області, суд обрав безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці.

Йому інкримінують ч. 2 ст. 146, ч. 1 ст. 263 КК України (викрадення людини, вчинене за попередньою змовою групою осіб та незаконне зберігання зброї).

30-річному сину підозрюваного, який виявився співучасником злочину, суд обрав цілодобовий домашній арешт з електронним засобом контролю, що є найсуворішим запобіжним заходом за інкримінованою йому статтею Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, вказані особи підозрюються в організації викрадення родича, який проживає на Київщині, з метою змусити його переоформити на нових власників бізнес та майно, що залишилось на тимчасово окупованій території Донецької області.

Для здійснення злочинного плану підозрювані підшукали виконавця, який за 3 600 доларів США погодився здійснити злочин.

11 січня 2019 року, на території с. Святопетрівське Київської області у ході контролю за вчиненням злочину за добровільної згоди потерпілого було здійснено його «викрадення».

13 січня 2019 року у Києві після передачі виконавцю другої частини обумовлених коштів замовників злочину затримали правоохоронці.

Слідство у кримінальному провадженні триває.

Детальніше за посиланням

Прес-служба прокуратури міста Києва

You may also like...