Екс-службовець держслужби фінанмоніторингу підозрюється у розголошенні інформації з обмеженим доступом

Київською місцевою прокуратурою № 10 скеровано до суду обвинувальний акт відносно екс-службовця Державної служби фінансового моніторингу України за фактом вчинення корупційного злочину, а саме прийняття неправомірної вигоди за збут інформації з обмеженим доступом.

Згідно з матеріалами слідства, у квітні 2019 року головний спеціаліст відділу, маючи доступ до автоматизованої системи зберігання інформації з обмеженим доступом, що складає банківську таємницю, надав сторонній особі відомості про здійснення юридичною особою фінансових операцій.

На изображении может находиться: экран, стол и офис

Зазначену інформацію службовець передав зацікавленій особі на паперових та електронних носіях отримавши за це винагороду у розмірі 8 тис. грн.

У ході слідства також установлено, що підозрюваний погодився й надалі надавати аналогічні відомості за грошову винагороду у розмірі від 300 до 500 доларів США в залежності від обсягу інформації.

За результатами розслідування екс-службовцю оголошено про підозру за фактом вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 361-2 та ч. 3 ст. 354 КК України.

Обвинувальний акт скеровано до Шевченківського районного суду столиці для розгляду по суті.

Прес-служба прокуратури міста Києва

You may also like...