ГПУ направлено до суду обвинувальні акти стосовно працівників митних постів Волинської митниці ДФС

Слідчими управління з розслідування особливо важливих справ ГСУ ГПУ за процесуального керівництва прокурорів Департаменту організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних правопорушень, підслідних ДБР, нагляду за додержанням законів його оперативними підрозділами та підтримання публічного обвинувачення у відповідних провадженнях, завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальні акти у кримінальних провадженнях за обвинуваченнями головного держінспектора та держінспектора митних постів Волинської митниці ДФС.

Вказані особи, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи умисно, з метою одержання неправомірної вигоди для юридичних осіб, використовуючи своє службове становище всупереч інтересам служби, незаконно розмитнили транспортні засоби, ввезені із-за кордону на митну територію України, чим спричинили тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам у вигляді ненадходження до Державного бюджету України грошових коштів на загальну суму понад 1,3 млн грн.

Дії обвинувачених кваліфіковані за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 364 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України

You may also like...