Група колишніх посадовців поліції налагодили корупційну схему для підприємців на пляжі Одеси

Слідчі прокуратури Одещини завершили досудове розслідування стосовно злочинного угруповання поліцейських, які налагодили схему хабарництва з роздрібної торгівлі на пляжах.

Наразі обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього керівника Шевченківського відділення поліції, його заступника, начальника сектору превенції та старшого дільничного офіцера цього відділення (ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 368 КК України).

З’ясовано, що у минулому році виконуючий обов’язки начальника Шевченківського відділення поліції у змові з трьома довіреними співробітниками органів внутрішніх справ вимагали та систематично одержували хабарі від підприємців.

Після надання неправомірних коштів комерсанти отримували можливість під час курортного сезону розміщувати торгові точки та безперешкодно продавати продукти харчування на пляжі «Аркадія».

Нагадаємо, що 23 травня 2018 року слідчі прокуратури та співробітники Управління СБУ в області викрили злочинну групу під час одержання 23 400 грн хабара.

Також встановлено, що раніше поліцейські вже одержували у чотири транші майже 73 000 грн хабарів.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Одеської області

You may also like...