Купівля через Інтернет, «вішинг», позика «товаришеві» – за такими схемами зловмисники ошукали мешканців Миколаївщини

27 серпня троє мешканців Інгульського, Корабельного та Арбузинського районів області «придбали» на сайті купівлі-продажу запчастини до автомобіля, мобільний телефон та дрова, перерахувавши шахраям 15 000 гривень.

Того ж дня до поліції Центрального та Березнегуватського районів звернулись двоє місцевих мешканців із повідомленнями про те, що стали жертвами так званого «вішингу» (шахрайство, пов’язане з виманюванням реквізитів банківських карток або іншої конфіденційної інформації).

Зі слів заявників їхні рахунки були спустошені після того, як вони поспілкувались з «представниками» банківських установ. Постраждалі необачно надали зловмисникам всю конфіденційну інформацію в результаті чого збагатили їх на 16 000 гривень.

А мешканець Миколаївського району переплутав у телефонній розмові голос шахрая з голосом свого товариша, якому і «позичив» 6 000 гривень. Постраждалий перерахував потрібну суму через мобільний додаток на вказаний зловмисником банківський рахунок, після чого зв’язок із ним обірвався.

Слідчими відділеннями підрозділів поліції розпочаті кримінальні провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 КК України «Шахрайство». Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років.

Тривають слідчі дії.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області

You may also like...