Львів’янина затримали за спробу підкупу посадовця закарпатської поліції (фото)

Чоловік придбав автомобіль, знаючи, що він перебуває у міжнародному розшуку. Правоохоронці поліції Закарпаття встановили недобросовісного покупця, розпочали кримінальне провадження та вилучили авто. АЛе чоловік спробував хабарем вирішити питання на свою користь.

Оперативники Закарпатського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ отримали інформацію від начальника Великоберезнянського відділення поліції. Майор поліції повідомив про наміри одного з мешканців Львова надати йому неправомірну вигоду.

Було встановлено, що 54-річний чоловік придбав автомобіль, завідомо знаючи – машину розшукують. Працівники закарпатської поліції розпочали за цим фактом кримінальне провадження за ст.198 (Придбання або збут майна, завідомо здобутого злочинним шляхом) Кримінального кодексу України та вилучили машину.

Натомість фігурант звернувся до посадовця поліції з пропозицією надати «винагороду» за закриття матеріалів справи та повернення йому автівки.

За матеріалами внутрішньої безпеки слідче управління ГУНП у Закарпатській області, під процесуальним керівництвом прокуратури, розпочало кримінальне провадження за с.3 ст.369 КК України.

Львів’янина затримали спільними діями у службовому кабінеті начальника Великоберезівського відділення поліції відразу після передачі ним хабара. Кошти вилучено.

Готується оголошення підозри затриманому. За спробу втягнення поліцейського до корупційних дій чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від 4 до 8 років.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...