Мешканець Кривого Рогу налагодив незаконне переправлення частин вогнепальної зброї на територію України

Співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України спільно зі слідчими ГСУ СБУ під процесуальним керівництвом Головної військової прокуратури блокували контрабанду складових частин зброї в Україну.

Оперативники спецслужби встановили, що мешканець Кривого Рога налагодив незаконне переправлення частин вогнепальної нарізної зброї на територію нашої держави. Для протиправного переміщення «товару» зловмисник використовував технологічні пустоти автомобілів, що ввозились в Україну з однієї з країн Північної Америки.

Під час санкціонованих слідчих дій за місцем проживання фігуранта справи правоохоронці виявили в імпортованому транспортному засобі контрабандну продукцію, зокрема рамки до пістолетів різних моделей та затвори з ударним механізмом, стволом і зворотною пружиною до пістолетів марки «Глок». Також у помешканні зловмисника вилучено пістолет марки «Кольт 1911», велику кількість пістолетних затворів, рамок, стволів, магазинів та інших елементів зброї.

Фігуранту справи повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 201 Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин кримінального правопорушення та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до незаконної діяльності.

Заходи з викриття зловмисника проводились спільно із співробітниками спецпідрозділів по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ в Одеській та Дніпропетровській областях, Держприкордонслужбою та Одеською митницею ДФС.

Служба безпеки України

You may also like...