Мешканку Новоайдарського району  засуджено за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України 

Прокуратурою Луганської області підтримано державне (публічне) обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно мешканки Новойдарського району, яка обвинувачувалась у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України (вчинення за попередньою змовою групою осіб умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України).

У суді прокурором доведено, що 11 травня 2014 року жінка за власним бажанням брала участь у проведенні так званого «референдуму» щодо підтримки «Акту про державну самостійність «ЛНР» у одному з населених пунктів Новоайдарського району.

Під час проведення незаконного «референдуму» обвинувачена виконувала функції члена «дільничної виборчої комісії»: вела та заповнювала списки виборців.  У подальшому остання разом з іншими членами комісії, стосовно яких є окремі кримінальні провадження та справи, передала бюлетені  невстановленим особам з метою перевезення до «штабу референдуму», який розміщувався в  смт Новоайдар на Луганщині.

Враховуючи те, що під час досудового розслідування підозрювана повністю визнала свою провину у вчиненні інкримінованого їй кримінального правопорушення, щиро розкаялася, активно сприяла розкриттю злочину та викриттю інших співучасників, між нею і прокурором укладено угоду про визнання винуватості.

Суд призначив жінці покарання у вигляді 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з іспитовим строком на 3 роки.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...