Мешканку Сєвєродонецька засуджено за публічні антиукраїнські заклики 

Прокуратурою Луганської області підтримано публічне обвинувачення в кримінальному провадженні стосовно мешканки Сєвєродонецька Луганської області за фактом вчинення нею кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 110 КК України (умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій).

Встановлено, що протягом 2014-2015 років особа брала активну участь в антиукраїнських групах в соціальній мережі «Вконтакте», де поширювала інформацію із закликами до зміни меж території України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, шляхом визнання терористичної організації «ЛНР» незалежною республікою та приєднання частини території України до складу Російської Федерації.

Враховуючи той факт, що під час досудового розслідування підозрювана повністю визнала свою провину у вчиненні інкримінованого їй кримінального правопорушення, щиро розкаялася, активно сприяла розкриттю злочину та викриттю інших співучасників, між нею і прокурором укладено угоду про визнання винуватості.

Вироком Сєвєродонецького міського суду Луганської області особу визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 110 КК України, та призначено покарання у вигляді 3 років позбавлення волі із звільненням від відбування покарання з випробуванням строком на 2 роки та застосуванням спеціальної конфіскації майна.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...