Мешканця Луганщини засудили за жорстоке поводження з твариною

Сєвєродонецька місцева прокуратура підтримала в суді публічне обвинувачення  у кримінальному провадженні стосовно 37-річного місцевого мешканця за фактом жорстокого поводження з твариною, вчиненого умисно, яке призвело до каліцтва.

Досудове розслідування проводилося Сєвєродонецьким відділом поліції ГУНП в Луганській області за процесуального керівництва Сєвєродонецької місцевої прокуратури.

За матеріалами слідства, 30 червня 2019 року громадянин, керуючись раптово виниклим умислом, жорстоко побив безпородну собаку та скинув її з другого поверху своєї квартири. Безпритульну тварину чоловік підібрав на вулиці за декілька днів до цього випадку.

Собака отримала травми, що виявилися несумісні з життям. Аби виключити передсмертні страждання тварини, її піддали евтаназії.

12 серпня 2019 року Сєвєродонецьким міським судом Луганської області кримінальне провадження розглянуто. Суд прийшов до висновку, що прокурором доведено вину обвинуваченого у скоєному та ухвалив вирок, яким визнав його винним у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 299 КК України.

Вироком суду чоловіку призначено покарання у вигляді 2 років обмеження волі  зі встановленням максимального 3-річного іспитового строку.

Прес-служба прокуратури Луганської області
(за матеріалами Сєвєродонецької місцевої прокуратури)

You may also like...