Миколаївські правоохоронці завершили розслідування «маргаринової» справи

Слідчі скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора КП та злочинної групи, які постачали у навчальні заклади Миколаєва небезпечні харчові продукти.

27 березня слідчі Слідчого управління ГУНП разом з Управлінням стратегічних розслідувань ДСР та під процесуальним керівництвом обласної прокуратури завершили досудове розслідування та скерували до Заводського районного суду Миколаєва обвинувальний акт відносно колишнього директора Комунального виробничого підприємства з організації харчування у навчальних закладах. Посадова особа обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366 «Службове підроблення», ч. 2 ст. 367 «Службова недбалість», ч. 3 ст. 191 КК України «Привласнення чи розтрата чужого майна, вчинені за попередньою змовою групою осіб».

А також відносно організованої злочинної групи в кількості чотирьох осіб до складу якої, окрім організатора, входили троє довірених осіб, які були керівниками та засновниками ряду юридичних фірм, задіяних у протиправній діяльності.

Їм інкримінується вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 «Службове підроблення за попередньою змовою групою осіб», ч. 3 ст. 28 ст. 227 «Випуск або реалізація недоброякісної продукції за попередньою змовою групою осіб», ч. 2 ст. 367 «Службова недбалість», ч. 2 ст. 191 «Привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем», ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 191, ч. 5 ст. 191 КК України.

Санкції статей передбачають покарання позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Члени організованої групи заволоділи грошовими коштами Комунального виробничого підприємства на загальну суму понад два мільйони гривень шляхом умисного введення в обіг на ринок України небезпечної продукції під виглядом вершкового масла, сиру твердого та сиру кисломолочного.

Небезпечні продукти постачались у 120 навчальних закладів.

В рамках досудового розслідування було накладено арешт на банківські рахунки юридичних осіб задіяних у протиправній схемі, загальна сума коштів на яких складає понад 3 млн 700 тисяч гривень.

Крім того, накладений арешт на рухоме майно фігурантів у вигляді транспортних засобів, а саме трьох автомобілів Mercedes та одного автомобіля Lexus.

Таким чином, на момент направлення до суду обвинувального акту, відповідно до накладених арештів на грошові кошти та майно фігурантів кримінального провадження, забезпечено відшкодування шкоди завданої внаслідок кримінального правопорушення у розмірі понад 5 мільйонів гривень.

Тепер суд вирішуватиме, яке покарання отримають фігуранти кримінального провадження.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області

You may also like...