На Буковині прикордонники, аби запобігти нападу контрабандистів, здійснили попереджувальні постріли

Як уже повідомлялося, через активізацію порушників та їх зухвалі дії рішенням керівництва Держприкордонслужби на Закарпаття та Буковину направлено додаткові резерви відомства.

Особливо останнім часом загострилася ситуація на українсько-румунському сегменті державного кордону. Адже ділки, аби перемістити контрабандний товар, організовують поза пунктами пропусків каравани з переміщення тютюнових виробів, при цьому нерідко діють зухвало та наражають військовослужбовців на небезпеку.

Для запобігання таким правопорушенням та зухвалим діям контрабандистів рішенням керівництва Держприкордонслужби  до посилення також залучені підрозділи мобільного загону «ДОЗОР», декілька прикордонних комендатур та кінологи з службовими собаками. Ці сили ущільнили державний кордон, щоб максимально протидіяти всім протиправним діям до локалізації обстановки. Також всі заходи Державна прикордонна служба України проводить у тісній співпраці з іншими правоохоронними органами. Так як організованій злочинності можна протидіяти виключно жорсткими і консолідованими діями усіх правоохоронних структур.

Так, учора в Чернівецькій області прикордонники відділу «Красноїльськ»  та військовослужбовці від комендатури «Могилів-Подільський», які прибули в регіон на посилення, в ході реалізації інформації співробітників оперативних підрозділів Держприкордонслужби та за їх участі спільно з представниками Національної поліції запобігли правопорушникам перемістити до Румунії ще однієї партії сигарет через кордон.

Спочатку прикордонники виявили неподалік лінії кордону групу осіб,  які намагалися подолати інженерне загородження. При спробі їх затримання останні покидали пакунки з ящиками сигарет та втекли. Також неподалік прикордонники натрапили на двох коней.

Вже невдовзі в ході подальших пошукових заходів спільний наряд прикордонників та Нацполііції на цьому ж напрямку виявив 2 транспортні засоби підвищеної прохідності іноземної реєстрації. Оглядаючи автівки правоохоронці виявили в них сигарети. Одночасно правоохоронці помітили групу осіб, які рухались в бік військовослужбовців та очевидно планували заволодіти автомобілями. Для припинення можливого нападу та зупинки правопорушників прикордонники здійснили попереджувальні постріли вгору, після яких особи втекли.

Зараз тривають пошуки правопорушників. Два автомобілі, 16 ящиків виявлених сигарет та 2 коня доставлені у відділ прикордонної служби до прийняття правового рішення. // ДПСУ

You may also like...