На Буковині затримали за вимагання злочинну групу «громадських діячів» зі Львівщини

Представляючись громадськими діячами, що протидіють організованій злочинності, п’ятеро жителів Львівської області вимагали у буковинця 30 тисяч доларів США. За такі протиправні дії їм загрожує до семи років позбавлення волі.

Співробітники Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області спільно з оперативниками обласного управління Департаменту стратегічних розслідувань НПУ під процесуальним керівництвом прокуратури Чернівецької області задокументували кримінальну діяльність групи чоловіків, які вимагали гроші у жителя Буковини.

Зокрема, поліцейські з’ясували: 13-го січня п’ятеро невідомих чоловіків застосували фізичне насильство до 28-річного буковинця та вимагали повернути неіснуючий борг у розмірі 30 тисяч доларів США. При цьому, нападники представилися членами громадської організації, що бореться з організованою злочинністю.

У разі несплати зазначеної суми, зловмисники погрожували потерпілому та його родині фізичною розправою і знищенням майна.

Утримуючи чоловіка у своєму автомобілі, правопорушники змусили його віддати кредитну карту, з якої пізніше зняли 40 тисяч гривень. Потім нападники викинули потерпілого з автомобіля та погрозами наказали шукати решту грошей для повернення неіснуючого боргу.

За вказаним фактом слідчі обласного управління Нацполіції розпочали кримінальне провадження за ознаками частини 2 статті 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України.

Співробітники поліції встановили автомобіль зловмисників і його місцезнаходження. Залучивши спецпідрозділ «КОРД», поліцейські зупинили двох із нападників, коли ті намагалися виїхати з Чернівецької області. Під час обшуку в салоні транспортного засобу правоохоронці вилучили речові докази, що вказують на причетність чоловіків до злочину.

Наразі поліцейські встановлюють місце перебування інших членів злочинної групи. Проводиться досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області

You may also like...