На Черкащині групу осіб підозрюють у розкраданні земель

Зловмисники заволоділи землею в Умані загальною площею близько півтора гектара. Слідчі оголосили про підозру за трьома статтями  Кримінального кодексу України дванадцятьом фігурантам даного кримінального провадження. Розслідування по даним кримінальним провадженням триває.

Слідчі відділу розслідувань особливо тяжких злочинів слідчого управління поліції в Черкаській області під час досудового розслідування по ряду кримінальних проваджень, відкритих за статтями 199, 358 та 366 Кримінального кодексу України, щодо незаконного заволодіння комунальним майном міста Умані встановили, що ряд місцевих жителів незаконно заволоділи рядом земельних ділянок. Вказані земельні ділянки знаходяться на території міста Умані, в районах компактного проживання та паломництва брацлавських віруючих.

Зловмисники, знаючи, що рішення про виділення земельних ділянок виконавчим комітетом Уманської міської ради не приймалось, підробили офіційні документи, у тому числі державні акти про право власності на землю, та заволоділи вказаними земельними ділянками. В подальшому підозрювані, за попередньою домовленістю, реалізовували за грошові кошти вказані земельні ділянки добросовісним набувачам, чим здійснили вибуття 150 соток землі, які перебували у власності територіальної громади міста Умані, загальною вартістю близько 40 млн. гривень.

Слідчі слідчого управління ГУНП в Черкаській області спільно з прокуратурою Черкаської області оголосили про підозру дванадцятьом особам, за ознаками кримінальних правопорушень передбачених частиною 4 статті 190 (Шахрайство), частинами 3 та 4 статтею 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), частиною 2 статті 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України. За вчинення кримінальних правопорушень підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Сектор комунікації поліції Черкаської області

You may also like...