На Черкащині судитимуть головного архітектора, який обвинувачується у вимаганні та одержанні хабара (фото)

За наслідками досудового розслідування прокуратурою Черкаської області 19.08.2019 скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням головного архітектора одного з районів області – начальника структурного підрозділу РДА у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України.

У ході досудового розслідування встановлено, що посадовець 17.04.2019 одержав від директора приватного підприємства неправомірну вигоду в розмірі 800 доларів США за видачу позитивного висновку погодження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки з метою подальшого будівництва на ній виробничого цеху.

Зазначену особу затримано в порядку ст. 208 КПК України в приміщенні службового кабінету безпосередньо під час одержання ним частини обумовлених коштів в розмірі 800 доларів США, які вилучено в ході обшуку.

Злочин викрито прокуратурою Черкаської області спільно з працівниками Управління захисту економіки в Черкаській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України та Головного управління Національної поліції в Черкаській області.

Довідково: санкцією ч. 3 ст. 368 КК України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років  з  позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області

You may also like...