На Дніпропетровщині судитимуть екс-директора ДП за розтрату майже ₴1 млн. бюджетних коштів

Дніпродзержинською місцевою прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт відносно колишнього директора державного підприємства за скоєння кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191 та ч.1 ст.366 КК України (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене повторно в особливо великих розмірах; службове підроблення).

Так, колишній директор підприємства, що утворено з метою обслуговування хвостосховищ радіоактивних (уранових) відходів, у 2016 році вніс до офіційних документів – актів виконаних робіт – неправдиві відомості про нібито надання підрядною організацією послуг з розробки проектної документації на будівництво майданчика для сортування та кондиціонування відходів і забрудненого обладнання. При цьому посадовець достовірно знав, що фактично вказані послуги підрядною організацією не надано.

Через такі дії екс-директора з державного підприємства підрядній організації перераховано бюджетні кошти у сумі майже 1 млн грн, якими керівник останньої розпорядився на власний розсуд.

В ході досудового розслідування прокуратурою пред’явлено цивільний позов про стягнення з обвинуваченого на користь державного підприємства заподіяної майнової шкоди. З метою забезпечення цивільного позову та відшкодування заподіяної шкоди на нерухоме майно (квартиру), що перебуває у власності колишнього посадовця, накладено арешт.

Судовий розгляд кримінального провадження триває.

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

You may also like...