На Донеччині блокували протиправну реалізацію військових засобів ураження

Оперативники Служби безпеки України встановили, що мешканець Слов’янська, який має родинні зв`язки серед бойовиків терористичної організації «ДНР», налагодив незаконний збут вогнепальної зброї та боєприпасів.

Покупців зловмисник підшуковував переважно у середовищі представників кримінальних кіл. «Товар» ділок переправляв замовникам у різні регіони України через один із недержавних поштових сервісів.

Нет описания фото.

У межах відкритого кримінального провадження співробітники СБУ задокументували факти продажу зловмисником трьох пістолетів Макарова. Досудовим слідством встановлено, що вказана зброя була викрадена учасниками проросійських незаконних збройних формувань у 2014 році під час захоплення адмінбудівлі Краматорського райвідділу міліції.

У ході санкціонованих слідчих дій за місцем проживання ділка правоохоронці виявили зброю та боєприпаси, походження яких встановлюється.

Наразі вирішується питання щодо затримання зловмисника відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та оголошено йому про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ст. 263 Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії для з`ясування всіх обставин справи.

Заходи з викриття зловмисника проводилися співробітниками УСБУ в Харківській області спільно з Головним Управлінням Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури.

Служба безпеки України

You may also like...