На Донеччині перекрили міжрегіональний канал наркоторгівлі з тижневим обігом у півмільйона гривень (фото)

Психотропну речовину амфетамін виготовляли в Києві та з використанням заходів конспірації доставляли у Маріуполь.

В ході спецоперації, яка проводилася одночасно в двох містах, конвеєр з виробництва та збуту наркотиків припинено. Поліцейські затримали злочинну групу з 5 осіб, серед яких виробники та дилери. Спільно зі столичними колегами ліквідовані дві нарколабораторії, вилучено наркотики у великому та особливо великому розмірі.

Співробітники управління протидії наркозлочинності поліції Донецької області під процесуальним керівництвом облпрокуратури припинили діяльність угрупування, яке налагодило поставки наркотиків у прифронтовий регіон.

Оперативники викрили у Маріуполі мережу дилерів та з’ясували, що поток амфетаміну йде з Києва. Поліцейські провели кілька оперативних закупок та здійснили контрольовану поставку зі столиці на Донеччину. В результаті був встановлений киянин, який безпосередньо збуває психотропну речовину маріупольським наркоторговцям.

Під час відрядження у Київ правоохоронці вийшли на виробників та встановили весь ланцюжок осіб, які синтезували та реалізували амфетамін.

Виготовлення психотропної речовини було поставлено на конвеєр. Кожні 2-4 дні обидві нарколабораторії давали близько 800 г готового товару на загальну суму близько півмільйона гривень за цінами «чорного ринку». Одна була облаштована у квартирі, інша – на дачі.

Лідер маріупольського осередку дилерів отримував від посередника розфасовану продукцію та доставляв її на Донеччину на власному транспорті. В цілях конспірації наркотик ретельно маскував, щоб не почули службові собаки на блокпосту, та ховав в обшивці дверей автомобіля. Встановлено, що поставки тривали близько півроку.

Фіналом спецоперації стала серія обшуків за 5 адресами у Київській області та Маріуполі, а також затримання підозрюваних.

Поліцейські вилучили хімічне обладнання, прекурсори, респіратори, в яких працювали виробники, та крупну партію психотропної продукції, а також розфасований наркотик та гроші від його реалізації. Крім того, у членів угрупування виявлено арсенал зброї – пневматичний автомат, три пістолети, патрони та інший вид наркотиків – марихуану.

До складу угрупування входили троє жителів Маріуполя та двоє – Києва, віком 27-33 роки, в тому числі раніше судимі.

Наразі, за рішенням суду, двоє маріупольців взяті під варту з правом внесення застави в розмірі 150 тисяч гривень, ще одному призначено домашній арешт. Кияни теж чекатимуть на вердикт суду вдома.

Підозрюваним інкримінується ч.2 ст. 307 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів». Санкція статті – до 10 років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Донецької області

You may also like...