На Донеччині поліцейських викрито на одержанні хабара

За процесуального керівництва прокуратури Донецької області слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Краматорську, за оперативного супроводження Головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди викрито слідчого та оперуповноваженого кримінальної поліції Краматорського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області.

За даними слідства, 12 листопада двоє поліцейських вимагали у місцевого мешканця неправомірну вигоду у сумі 50 тис гривень за не притягнення його до кримінальної відповідальності за незаконне виготовлення та зберігання наркотиків (ст. 309 КК України).

Вказаних правоохоронців затримано після переказу на картку одного з них другої частини хабара – 20 тис гривень – у порядку ст. 208 КПК України. У ході обшуків за місцем проживання та в автомобілях фігурантів виявлено та вилучено банківську картку та мобільні телефони.

На теперішній час слідчому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди) КК України.

Наразі готується повідомлення про підозру іншому фігуранту та вирішується питання щодо обрання поліцейським міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаних посад.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Донецької області

 

You may also like...