На Донеччині поліцейського викрили у систематичних поборах на блок-посту (фото)

Капітан поліції Волноваського відділу поліції Донецької області вимагав та отримував неправомірну вигоду від водіїв, які перетинали лінію розмежування на автодорозі «Слов’янськ – Донецьк – Маріуполь». Протиправні дії стали для поліцейського систематичною звичкою. На одержанні чергового хабара офіцера поліції затримали.

Працівниками Донецького управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ було отримано оперативну інформацію щодо одного зі співробітників Волноваського відділу поліції. Капітан поліції був викритий на корупційних діях.

Нет описания фото.

Під час несення служби на блок-посту, розташованому на автодорозі «Слов’янськ – Донецьк – Маріуполь», він зупиняв транспортні засоби і вимагав неправомірну вигоду з водіїв. Одні повинні були дати хабар за непритягнення до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху, інші – за відсутність страхових полісів або за незареєстроване автомобільне газове обладнання. Розмір поборів поліцейський визначав на власний розсуд, в залежності від «тяжкості» порушення – від кількох сотень до кількох тисяч гривень.

За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ Територіальним управлінням ДБР, розташованого у місті Краматорську, під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області, було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Лише протягом одного дня спільними діями оперативників УДВБ НПУ, працівників контррозвідки Служби безпеки України в ООС, Генеральної прокуратури України та ДБР задокументовано низку епізодів вимагання та отримання 33-річним поліцейським коштів від осіб, на загальну суму 5,7 тисяч гривень. Після чого офіцера поліції було затримано.

У хабарника вилучено понад 16 тисяч гривень, 300 доларів США, 2,5 тисячі рублів. У службовому приміщенні вилучено більше 3 десятків набоїв різного калібру. Під час обшуку автомобіля, яким користується фігурант, виявлено та вилучено ще 1,5 тисячі євро, 8,5 тисяч доларів США, 174,4 тисячі гривень та 10,6 тисяч рублів.

Капітана поліції затримано в порядку ст.208 КПК України. Готується оголошення йому підозри та подання клопотання про обрання запобіжного заходу. Поліцейському загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Департамент внутрішньої безпеки
Національної поліції України

You may also like...