На Донеччині повідомлено про підозру підприємцю, який не сплатив ₴13 млн. податків

В березні 2019 року обґрунтовано повідомлено про підозру мешканцю м. Маріуполь – приватному підприємцю в ухиленні від сплати податків на суму більше 13 млн гривень.

Прокуратурою Донецької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 212 КК України (умисне ухилення від сплати податків, зборів, обов’язкових платежів, що входять в систему оподаткування, введених в установленому законом порядку, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах).

Під час розслідування встановлено, що приватний підприємець у м. Маріуполь, перебуваючи на загальній системі оподаткування, реалізовуючи тютюнові вироби та алкогольні напої через мережу власних торгівельних об’єктів, будучи зобов’язаним сплачувати податки, умисно приховав відомості про їх реалізацію, шляхом невідображення таких операцій в бухгалтерському та податковому обліках, що призвело до не надходження до державного бюджету податків у загальному розмірі понад 13 млн гривень.

З метою можливої спеціальної конфіскації та відшкодування завданих державі збитків на майно підозрюваного накладено арешт, вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Прес-служба прокуратури Донецької області

You may also like...