На Донеччині за вимагання хабарів затримано капітана поліції

Працівник патрульної поліції був викритий внутрішньою безпекою НПУ на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди. Нажитися поліцейський вирішив на своїй же колезі. За сприяння керівництва Департаменту патрульної поліції співробітника затримали “на гарячому” і вже оголосили підозру.

До Донецького управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ звернулася з рапортом співробітниця поліції батальйону патрульної поліції. 23-річна сержант поліції розповіла, що з неї, начебто, вимагає гроші керівництво.

На изображении может находиться: один или несколько человек, люди сидят и автомобиль

Під час перевірки оперативники УДВБ НПУ встановили, що до протиправних дій, про які повідомила заявниця, причетний 36-річний поліцейський батальйону патрульної поліції у місті Краматорськ та Слов’янськ. Капітан поліції з чималим стажем служби (раніше перебував на посаді оперуповноваженого в одному з підрозділів харківської міліції) вирішив скористатися недосвідченністю молодої колеги. Володіючи інформацією про можливу причетність поліцейської до бійки у позаслужбовий час, він почав шантажувати її. Пригрозив дівчині, що за порушення дисципліни її звільнять з лав поліції, а за можливість уникнути таких наслідків керівництво, начебто, вимагає 1тисячу доларів США.

Зібравши необхідну суму, поліцейська передала їх патрульному, однак почула нову вимогу. За можливість отримувати збільшене преміювання треба “заплатити” 2 тисячі гривень, а надалі – ділитися “премією”.

За зібраними матеріалами внутрішньої безпеки поліції слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Краматорську, під процесуальним керівництвом прокуратури області, розпочали кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Відразу після одержання неправомірної вигоди – 2 тисяч гривень – капітан поліції був затриманий працівниками УДВБ НПУ та ДБР, за сприяння керівництва Департаменту патрульної поліції та УПП в місті Краматорську, а речові докази вилучено. Крім того, під час особистого обшуку у поліцейського виявлено згорток з речовиною рослинного походження (попередньо – марихуана), який відправлено на експертизу.

На теперішній час патрульного поліції затримано в порядку ст.208 КПК України та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Наразі йому оголошено підозру за ч.3 ст.368 КК України. За корупційні дії поліцейському загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...