На Донеччині засуджено четвертого учасника розбійного нападу на літню жінку та її маленького онука

Красноармійським міськрайонним судом за скоєння злочину, передбаченого ч.4 ст.187 (розбій) КК України, раніше 8 разів судимого чоловіка засуджено до 8 років за ґратами з конфіскацією майна.

Під час судового розгляду прокурорами Селидівського відділу Красноармійської місцевої прокуратури доведено провину 56-річного місцевого мешканця у тому, що у січні 2015 року він, представившись працівником правоохоронних органів, проник у квартиру до літньої жінки, де також знаходився її неповнолітній онук. За ним до оселі увірвались троє його, також раніше судимих, спільників. Усі чоловіки були одягнуті у камуфляжну форму і балаклави та озброєні автоматичною зброєю.

Приставивши заряджений автомат Калашнікова до голови хлопчика, викрутивши йому руки за спину та поставивши на коліна, нападники вимагали від його бабусі віддати їм гроші і цінності. Коли старенька намагалась вирвати у «правоохоронця» автомат, той схопив її за шию та вдарив прикладом по руці, від чого вона впала на підлогу. Сприйнявши погрози застосування зброї як цілком реальні, жінка була змушена віддати бандитам золото та грошові кошти.

Загальна сума матеріальної шкоди склала майже 200 тис. грн.

Упродовж двох днів усю четвірку було затримано та заарештовано.

У липні 2016 року трьох нападників на вказану родину засуджено до 7, 5 та 5 років ув’язнення. Тепер оголошено вирок останньому злодію.

Прес-служба прокуратури Донецької області

You may also like...