На хабарі в ₴10 тис. викрито начальника відділу Лебединської міськради на Сумщині

Прокуратурою Сумської області спільно з Управлінням захисту економіки в Сумській області та слідчим управлянням Нацполіції в рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (вимагання та отримання неправомірної вигоди) КК України задокументовано злочинну діяльність начальника відділу Лебединської міської ради.

Зокрема, вказаний службовець вимагав 10 тис грн неправомірної вигоди від фізичної особи за видачу дозвільних документів на встановлення розважальних майданчиків поблизу парку в м. Лебедин.

Правоохоронцями також задокументовано факт одержання начальником відділу авансу в розмірі 5 тис грн. Водночас проведено низку обшуків у службових осіб міської ради з метою вилучення документів, що мають значення для слідства.

На даний час вирішується питання про повідомлення про підозру вказаному начальнику відділу та відсторонення його від посади.

Довідково: санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Андрій Лисенко, речник ГПУ

You may also like...