На хабарі викрито головного державного інспектора ОДПІ ГУ ДФС у Луганській області

За процесуального керівництва ГПУ та оперативного супроводу УЗЕ в Луганській області ДЗЕ Нацполіції України, слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у м. Краматорську, 13.03.2019 викрито головного держінспектора об’єднаної державної податкової інспекції ГУ ДФС у Луганській області, який систематично вимагав та одержував хабарі від громадян, які проживають на окупованих територіях Донецької та Луганської областей за видачу ідентифікаційного номеру фізичної особи – платника податків.

Відразу після чергового одержання неправомірної вигоди в сумі 2 тис грн підозрюваного затримано в порядку ст. 208 КПК України, проводяться першочергові слідчі дії, готується повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Довідково: санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

You may also like...