На хабарі затримали заступника начальника обласного територіального управління Державної судової адміністрації

Посадовець вимагав від керівника приватного підприємства майже чверть мільйона гривень за безперешкодне підписання актів виконаних робіт. Наразі хабарника затримано у порядку статті 208 КПК України.

Слідчими Управління розслідування корупційних злочинів ГСУ Нацполіції України спільно з працівниками СБУ та прокуратури викрито на хабарі заступника начальника обласного територіального управління Державної судової адміністрації.

В рамках розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, установлено, що із середини вересня 2018 року заступник обласного територіального управління Державної судової адміністрації вимагав від керівника приватного підприємства майже чверть мільйона гривень. В таку суму він оцінив свої «послуги» за безперешкодне підписання актів виконаних робіт, а також оплати без затримки усіх виконаних підприємством робіт.

Слідчі Управління розслідування корупційних злочинів ГСУ Нацполіції України затримали зловмисника під час отримання чергового траншу неправомірної вигоди в розмірі 100 тис. грн. На даний час посадовця затримано у порядку статті 208 КПУ України.

Вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Головне слідче управління Національної поліції України

 

You may also like...