На хабарі затримано директора одного із Національних природних парків Рівненської області

ГПУ спільно з Теруправлінням ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, та управлінням СБУ в Рівненській області 22.07.2019 затримано директора одного із Національних природних парків Рівненської області Міністерства екології та природних ресурсів України, який спільно з керівником однієї із громадських організацій вимагали у керівника фермерського господарства неправомірну вигоду в сумі 6 тис дол США та 22.07.2019 отримали частину неправомірної вигоди в сумі 5 тис дол США за не перешкоджання у господарській діяльності, а також погодження та сприяння в оформленні документів з перенесення меж заказника в інше місце на території сільської ради.

Після завершення невідкладних слідчих дій вказаним особам буде повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди), та вирішено питання щодо обрання запобіжного заходу.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

You may also like...