На Харківщині колишній в’язень знов скучив за криміналом – замах на подвійне убивство

Первомайський міськрайонний суд області підтримав позицію Первомайської місцевої прокуратури та взяв під варту без права внесення застави 46-річного мешканця району, якого підозрюють у закінченому замаху на подвійне вбивство (ч. 2 ст. 15, п. 1 ч. 2 ст. 115 КК України).

За інформацією першого заступника керівника місцевої прокуратури Романа Травкіна, подія сталася вдень 8 квітня поточного року. Підозрюваний, неодноразово судимий за незаконний обіг наркотиків та нанесення тяжких тілесних ушкоджень, разом з трьома товаришами-сусідами влаштували застілля у дворі одного із потерпілих.

Після чергової чарки горілки чоловік почав згадувати часи, коли він перебував у в’язниці, та розповідати товаришам про «тюремні закони» і побут. Один із сусідів попросив змінити тему. Це розлютило зловмисника, і він вдарив товариша кулаком в обличчя. Від сили удару той впав на землю. На захист потерпілого став ще один із товаришів. Зловмисник схопив зі столу ножа та кілька разів вдарив ним «захисника» у груди. Потім підійшов до своєї першої жертви та кілька разів вдарив його ножем у шию. Чоловік почав прикриватися руками, а четвертий товариш відтягнув зловмисника.

Тим часом «захисник» зателефонував родичам та попросив викликати швидку медичну допомогу та поліцію. Зловмисник, почувши це, городами втік додому. Дорогою він заховав одяг, який був у крові, та ніж.

Затримали чоловіка «по гарячих слідах».

За даними медиків 39-річному потерпілому зловмисник пробив ножем легеню. Крім того, чоловік отримав проникаючі колото-різані рани грудної клітини. Другий потерпілий – 50-річний чоловік, отримав множинні різані рани правої руки та обличчя. Наразі потерпілі перебувають у лікарні у тяжкому стані.

Максимальна санкція статей передбачає довічне позбавлення волі.

Андрій Лисенко, речник ГПУ

You may also like...