На Харківщині на хабарах викрили посадовця Держприкордонслужби

Співробітники Служби безпеки України викрили на систематичних хабарах старшого зміни одного з пунктів пропуску Харківського прикордонного загону.

Оперативники спецслужби встановили, що посадовець вимагав гроші від мешканців тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей за внесення недостовірних відомостей у базу даних щодо фактів фіктивного перетину держкордону. Насправді вони не залишали тимчасово окупованої території, а сфальсифіковані відомості від Держприкордонслужби використовувалися для нарахування їм пенсій та інших соціальних виплат з державного бюджету України.

За інформацією спецслужби протиправно одержані бюджетні гроші, зокрема, використовувалися й для фінансування незаконних збройних формувань.

Під час досудового розслідування співробітники СБУ задокументували одержання посадовцем неправомірної вигоди на загальну суму понад сто п’ятдесят тисяч гривень.

Наразі фігуранту справи повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності інших посадових осіб, причетних до протиправної діяльності.

Операція з викриття зловмисника проводилась спільно з ДБР за сприяння підрозділу внутрішньої безпеки Держприкордонслужби під процесуальним керівництвом військової прокуратури.

Прес-центр СБ України

You may also like...