На Харківщині СБУ блокувала діяльність транснаціонального угруповання наркоторгівців

На Харківщині співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури області блокували діяльність транснаціонального угруповання торговців наркотиками.

Оперативники спецслужби встановили, що наркоділки організували контрабандні поставки великих партій канабісу через державний кордон до Росії. Наркотики зловмисники переправляли рейсовими автобусами міждержавного сполучення, маскуючи під товари народного вжитку.

Під час огляду одного з рейсових автобусів на міжнародному автомобільному пункті пропуску «Гоптівка» правоохоронці виявили приховану від митного контролю партію канабісу вагою півтора кілограма. Наркоділки планували реалізувати марихуану в Москві за п’ятнадцять тисяч доларів. Того ж дня у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України правоохоронці затримали в Харкові одного з активних учасників угруповання.

Наразі у межах кримінального провадження розпочатого за ч. 2 ст. 305 Кримінального кодексу України затриманому оголошено про підозру та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин та учасників протиправної діяльності.

Прес-центр СБ України

You may also like...