На Харківщині СБУ блокувала масштабну контрабанду психотропів з Європи (відео)

Масштабну контрабанду в нашу країну психотропних речовин з Європейського Союзу блокувала на Харківщині Служба безпеки України.

У результаті багатоходової спецоперації оперативники та слідчі спецслужби встановили, що організував контрабандні поставки психотропів громадянин однієї з країн Євросоюзу, який навчається в українському виші. Він також планував створити мережу їх збуту на території Харківської та сусідніх областей. Переміщення в Україну партій амфетаміну, мефедрону, екстазі та ЛСД зловмисник здійснював особисто, приховуючи їх під час перетину кордону в особистих речах.

Співробітники СБУ затримали організатора каналу в Харкові під час збуту чергової партії психотропів за 200 тисяч гривень. У зловмисника вилучено полімерний пакет з амфетаміном загальною вагою майже один кілограм.

У межах розпочатого слідчими СБУ кримінального провадження затриманому іноземцю повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.  3 ст. 305 (контрабанда психотропних речовин в особливо великих розмірах) та ч. 3 ст. 307 (збут психотропних речовин в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Тривають слідчо-оперативні дії.

Операція з блокування протиправної діяльності відбувалася під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.

СБУ

You may also like...