На Харківщині затримали на хабарі підполковника поліції (відео)

Співробітники Служби безпеки України викрили та затримали на хабарі заступника начальника одного з райвідділень Головного Управління Нацполіції в Харківській області.

Оперативники СБУ встановили, що підполковник поліції вимагав гроші від місцевих підприємців за невтручання у комерційну діяльність з вирубки лісопосадок та заготівлі деревини.

В разі незгоди посадовець погрожував створити штучні перешкоди для діяльності підприємців та застосувати до них заходи правового реагування. Розміри хабарів правоохоронець визначав залежно від обсягів вивезених лісоматеріалів.

Співробітники СБ України затримали заступника начальника райвідділення згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України після отримання чергового хабара у розмірі понад чотирнадцяти тисяч гривень.

У межах розпочатого кримінального провадження слідчі Управління СБ України в Харківській області задокументували низку фактів одержання поліцейським хабарів на загальну суму понад тридцять три тисячі гривень.

Вирішується питання щодо повідомлення поліцейському про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Тривають слідчо-оперативні дії.

Операція з викриття хабарника проводилася під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.

Прес-центр СБ України

You may also like...