На Хмельниччині судитимуть держвиконавця, який вимагав хабара за бездіяльність щодо стягнення аліментів

До Кам’янець-Подільського міськрайонного суду скеровано кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 11 вересня слідчі ГУНП в Хмельницькій області спільно з колегами із управління захисту економіки та співробітниками УСБУ, за процесуального керівництва прокуратури області, затримали старшого державного виконавця одного з відділів Державної виконавчої служби ГТУЮ у Хмельницькій області, який з метою отримання неправомірної вигоди вимагав у громадянина гроші.

За невинесення постанови про накладення на боржника штрафу в розмірі 38 583 гривень, а також невжиття в рамках виконавчого провадження заходу у вигляді тимчасового обмеження у праві виїзду за межі країни зловмисник вимагав 15 тис. грн., які необхідно було передати через його знайомого.

Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) скеровано на розгляд Кам’янець-Подільського міськрайонного суду. Санкція даної статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

You may also like...