На Хмельниччині судитимуть злочинну групу, яка займалась збутом наркотиків через так звані «закладки»

Органами прокуратури області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт відносно чотирьох членів злочинного угрупування, які через так звані «безконтактні закладки» налагодили збут наркотичних засобів на території м. Шепетівка.

За результатами досудового розслідування, проведеного за процесуального керівництва прокуратури області слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області, встановлено, що організатором злочинної діяльності стала місцева жителька.

Аби не бути викритою працівниками правоохоронних органів, жінка розробила план злочинної діяльності, який виключав контакти між продавцем і покупцем наркотичних засобів.

Вона організовувала придбання оптових партій концентратів особливо небезпечного наркотичного засобу – опію ацетильованого та наркотичного засобу – метадону, з яких у неї вдома виготовляли так звані «дози».

До протиправної діяльності зловмисниця залучила власну дочку та трьох чоловіків, двоє з яких також притягувались до кримінальної відповідальності за аналогічні злочини та діяли в ролі виконавців.

З метою надання видимості законності походження коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, їх розміщували на рахунках у банківських установах.

Викрито правопорушників завдяки вдало спланованій та проведеній спільно із управлінням протидії наркозлочинності Головного управління Національної поліції в області спецоперації.

Правоохоронці області кілька місяців збирали доказову базу та документували протиправну діяльність злочинної групи.

За цей час проведено ряд оперативних закупок, під час яких зафіксовано 11 випадків збуту наркотичних засобів – опію ацитильованого та метадону.

Під час останньої закупки, 2 січня 2019 року, чотирьох членів організованої групи затримано в порядку ст. 208 КПК України.

За клопотанням сторони обвинувачення судом усім підозрюваним обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

За результатами досудового розслідування обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 307 (незаконне придбання, зберігання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, особливо небезпечних наркотичних засобів, вчинений повторно, організованою групою) та ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 306 (розміщення коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів у банках, вчинене повторно, організованою групою осіб) КК України направлено для розгляду до Шепетівського міськрайонного суду.

Матеріали щодо ще одного спільника, який на даний момент перебуває у розшуку, виділені в окреме провадження, досудове розслідування в якому триває.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 306 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна, ч. 3 ст. 307 КК України – позбавлення волі на строк від 9 до 12 років з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

You may also like...