На Кіровоградщині головний держінспектор Управління Держпраці змушував підприємця сплачувати щомісячну данину

Прокуратурою Кіровоградської області спільно з співробітниками Служби безпеки України та слідчими поліції на систематичних хабарах викрито головного державного інспектора Управління Держпраці у Кіровоградській області.

Посадовець налагодив механізм отримання неправомірної вигоди від місцевого приватного підприємця за нібито існуючі порушення трудового законодавства. Головний інспектор запропонував підприємцю за щомісячну данину у розмірі 500 грн вирішити питання про непритягнення його до адміністративної відповідальності за порушення трудового законодавства та незастосування фінансових санкцій.

Затримали посадовця на робочому місці після отримання частини чергового хабара у розмірі 6 тис грн.

Посадовцю оголошено про підозру в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінально кодексу України.

Наразі прокуратура вже звернулася до суду з клопотанням щодо обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Також у суді прокуратура клопотатиме про відсторонення посадовця від виконання службових обов”язків.

Досудове розслідування триває.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

You may also like...