На Кіровоградщині затримано чоловіка, який намагався втягнути посадовця поліції до збуту наркотиків

Мешканець Олександрії запропонував одному з керівників місцевої поліції «кришувати» збут наркотичних засобів. За покровительство злочинного бізнесу пообіцяв грошову винагороду. Підполковник поліції про таку пропозицію рапортував до внутрішньої безпеки НПУ.

Слідчі Олександрійського відділу поліції Кіровоградщини розпочали відносно одного з місцевих мешканців кримінальне провадження за фактом зберігання наркотичних засобів.

На изображении может находиться: один или несколько человек, автомобиль и на улице

Перебуваючи у статусі підозрюваного, чоловік вирішив домовитися про взаємовигідне «партнерство» з одним із посадовців міського відділу поліції. Звернувся до заступника начальника – начальника сектору кримінальної поліції з пропозицією: грошовий «відкат» за неперешкоджання та сприяння у розповсюдженні наркотиків на території Олександрії.

Підполковник поліції, в свою чергу, доповів про незаконну оферту працівникам Кіровоградського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ. За матеріалами якого, слідчі СУ ГУНП області, під процесуальним керівництвом прокуратури Кіровоградщини, розпочали кримінальне провадження.

39-річного зловмисника затримали оперативники внутрішньої безпеки НПУ та слідчі кіровоградської поліції на передачі 3 000 гривень посадовцю поліції у якості хабара. Крім того, за місцем мешкання фігуранта проведено санкціонований обшук, під час якого виявлено та вилучено 100 грамів марихуани і, так званий, “маляс”. За цінами «чорного ринку» вартість вилученої наркосировини становить понад 100 тисяч гривень.

На теперішній час чоловіка затримано в порядку ст.208 КПК України та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Ділку доведеться нести кримінальну відповідальність і за підкуп службової особи, і за зберігання наркотичних засобів.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...