На Київщині чоловіка засуджено за незаконне використання виборчого бюлетеня під час президентських виборів

Як повідомлялося раніше, Броварською місцевою прокуратурою встановлено, що чоловік 21 квітня 2019 року під час другого туру чергових виборів Президента України, знаходячись в приміщенні виборчої дільниці розташованої в фойє другого поверху Броварської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 10 отримав під підпис у членів вказаної дільниці виборчий бюлетень, та з метою його викрадення пройшов до кабіни для таємного голосування. Там приховав документ під своїм верхнім одягом, після чого покинув приміщення і на подвір’ї школи пошкодив виборчий бюлетень.

З огляду на викладене, чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 158-1 КК України, тобто у викраденні виборчого бюлетеня та скеровано обвинувальний акт для розгляду по суті.

Під час судового розгляду суддя погодився з доводами прокурора, визнав чоловіка винним у незаконному використанні виборчого бюлетеня та призначив обвинуваченому покарання у вигляді штрафу у розмірі 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 1 700 грн.

Прес-служба прокуратури Київської області

You may also like...