На Київщині фермерське господарство не повернуло держфонду 172 тис грн. фінансової позики

Прокуратура в інтересах держави пред’явила позов до суду

Києво-Свтошинською місцевою прокуратурою за результатами опрацювання інформації, наданої Київським відділенням Українського фонду підтримки фермерських господарств, встановлено порушення виконання договірних зобов’язань фермерським господарством.

Зокрема з’ясовано, що в липні 2015 року між Київським відділенням Українського державного фонду підтримки фермерських господарств та фермерським господарством «Медові поля» укладено договір про надання на поворотній основі фінансової підтримки в сумі 250 тис. грн. для поповнення обігових коштів. Однак, взяті на себе зобов’язання про повернення коштів згідно встановленого графіку суб’єкт господарювання не виконує, а кошти фінансової підтримки не повертає. За таких обставин, у зв’язку з невиконанням зобов’язань Київським відділенням Українського фонду підтримки фермерських господарств нараховано ФГ «Медові поля» заборгованість у розмірі майже 172 тис.грн.

З огляду на те, що Український державний фонд підтримки фермерських господарств є державною бюджетною установою, яка виконує функції з реалізації державної політики щодо фінансової підтримки становлення і розвитку фермерських господарств, Києво-Свтошинською місцевою прокуратурою до Господарського суду Київської області в інтересах держави пред’явлено позов про стягнення з суб’єкта господарювання коштів в розмірі 172 тис.грн, які те заборгувало перед фондом.

Прес-служба прокуратури Київської області

You may also like...