На Київщині виявлено факт незаконної реєстрації права власності на земельні ділянки вартістю понад ₴280 млн.

Білоцерківською місцевою прокуратурою встановлено порушення вимог земельного законодавства під час відведення у приватну власність земельних ділянок для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості на території м. Узин Білоцерківського району Київської області.

З’ясовано, що в 2018 році із комунальної власності Узинської об’єднаної територіальної громади у приватну власність вибуло п’ять земельних ділянок загальною площею 104 га вартістю понад 283 млн. грн.

На изображении может находиться: один или несколько человек, люди сидят и телефон

Вказане стало можливим у зв’язку з діями державного реєстратора, який здійснив реєстрацію права власності на землю без будь-яких наявних для цього юридичних підстав.

З огляду на те, що жодного рішення органу місцевого самоврядування, уповноваженого розпоряджатися землями комунальної власності не приймалось, Білоцерківською місцевою прокуратурою пред’явлено позов про скасування реєстрації та витребування вказаних земельних ділянок на користь територіальної громади міста Узин.

Прокуратура Київської області

You may also like...