На Київщині затримали групу осіб, які відремонтували дороги зі збитками в мільйон гривень

Усім учасникам повідомлено про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу України. Серед підозрюваних службові особи комерційної структури та депутат селищної ради.

Оперативниками Управління захисту економіки Нацполіції в Київській області були викриті факти привласнення бюджетних коштів під час ремонту доріг у кількох населених пунктах столичного регіону.

Нацполіція в Київській області

У межах кримінального провадження правоохоронці викрили злочинну «схему» привласнення коштів бюджету та встановили усіх учасників злочину.

Так, під час виконання поточних та капітальних ремонтних робіт доріг на території Київської області службовими особами були внесені недостовірні відомості до офіційних документів щодо обсягів та вартості фактично виконаних будівельних робіт, визначених проектно-кошторисною та фінансово-звітною документацією. Махінації з показниками, зазначеними фігурантами в офіційних документах, дозволили їм заволоділи бюджетними коштами на суму понад мільйон гривень.

Нацполіція в Київській області

Працівниками Управління захисту економіки в Київській області Нацполіції, слідчими Головного управління Нацполіції України в Київській області за процесуального керівництва прокуратури Київської області були проведені санкціоновані обшуки за місцем проживання депутата та службових осіб комерційної структури, а також в офісних приміщеннях товариства. За результатами заходів було вилучено документацію, що підтверджує причетність групи осіб до привласнення бюджетних коштів.

У вівторок, 9 жовтня, чотирьом учасникам організованої групи, у тому числі і депутату, було повідомлено про підозру ч. 3 ст. 28, ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Підозрювані затримані у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. На даний час вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Департамент захисту економіки
Національної поліції України

тел. Довіри (098) 103-96-59
[email protected]

You may also like...