На Київщині затрималі молодиків, які ґрунтовно підозрюються у розбійному нападі на сім’ю пенсіонерів

За скоєння зухвалого розбійного нападу на жителів села Ковалівка працівники Іванківського відділення поліції спільно з оперативниками Управління карного розшуку поліції Київщини затримали трьох чоловіків. Зловмисникам оголошена підозра у скоєнні даного злочину. Судом їм обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою.

Так, у вересні 2018 року близько 2 години ночі на спецлінію 102 поліції Київщини надійшло повідомлення від жительки села Ковалівка про те, що невідомі напали на будинок, де живуть її батьки.

За вказаною адресою прибула слідчо-оперативна група Іванківського відділення поліції.

Встановлено, що група невідомих чоловіків у масках вдерлися до будинку пенсіонерів. Зв’язали їх клейкою стрічкою, погрожували зброєю і вимагали гроші. Знайшли у помешканні та викрали 72 тисячі гривень, 1,5 тисячі доларів США та золотий ланцюжок. Після чого нападники зникли у невідомому напрямку.

На пошуки нападників був задіяний весь оперативний склад Іванківської поліції та співробітники Управління карного розшуку поліції Київщини.

Під час проведення низки оперативно-слідчих дій працівники поліції виїздили у службові відрядження в інші регіони країни. Така кропітка робота дала позитивні результати – поліцейські встановили та затримали чоловіків, причетних до розбійного нападу.

Ними виявилися раніше судимі 20 та 30-річні жителі Одещини.  Та їхній поплічник – 30-річний громадянин Молдови. Відомо, що наразі в одному із судів Миколаївщини відносно 30-річного жителя Одеської області слухається кримінальне провадження за обвинуваченням його у скоєнні розбійного нападу.

Наразі молодиків перевіряють на причетність до скоєння інших аналогічних злочинів на території Київщини та загалом в Україні.

За даним фактом триває досудове розслідування за ч. 3 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до дванадцяти років ув’язнення з конфіскацією майна. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції в Київській області

You may also like...