На лаві підсудних опинився пенсіонер, який намагався вдруге вбити людину

Дружківським відділом Краматорської місцевої прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт за ч. 2 ст. 15, ч.1 ст. 115 (замах на умисне вбивство) КК України. Обвинувачений – 69-річний чоловік, раніше двічі судимий за крадіжку та вбивство людини.

У ході досудового розслідування встановлено, що 21 липня двоє приятелів розпивали спиртні напої за місцем мешкання одного з них. Під час застілля, приблизно о 17:30, 69-річний господар, обурившись на висловлену на його адресу нецензурну лайку, схопив сокиру та наніс гостю один удар топорищем по голові, після чого вдарив його кухонним ножем в область грудної клітини.

Співмешканка потерпілого викликала на місце злочину «швидку» та поліцію, що не дало змоги зловмисникові довести свій умисел щодо вбивства до кінця, і саме завдяки цьому 60-річний потерпілий залишився живим. Лікарі діагностували у нього забійну рану потиличної області голови та проникаюче колото-різане поранення грудної клітини з ушкодженням серця.

До вироку суду обвинувачений пенсіонер продовжує перебувати у слідчому ізоляторі. За санкцією статті йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Прес-служба прокуратури Донецької області

You may also like...