На Луганщині директора підрядної організації підозрюють у привласненні бюджетних коштів, виділених на ремонт доріг

За процесуального керівництва прокуратури Луганської області співробітниками Управління захисту економіки в Луганській області спільно з слідчими слідчого управління ГУНП в Луганській області виявлено факт привласнення 1 млн 400 тис грн бюджетних коштів під час проведення ремонту автодороги загального користування державного значення у Луганській області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у грудні 2016  року після проведення відкритих торгів на закупівлю ремонту дороги Служба автомобільних доріг у Луганській області уклала договір з директором комерційної організації (переможцем тендеру), відповідно до якого суб’єкт господарювання зобов’язувався виконати поточний середній ремонт дороги «Щастя-Широкий» протяжністю 22 км.

Службова особа взяла зобов’язання на підприємство закінчити ремонт дороги до кінця 2017 року, усвідомлюючи фактичну неможливість його належного виконання з огляду на відсутність відповідної матеріально-технічної бази та інших ресурсів.

У подальшому на рахунок підрядника було перераховано першу частину коштів за виконання робіт у розмірі 3 млн гривень.

Однак директор підрядної організації замість закупівлі необхідних для ремонту конструкцій та матеріалів, маючи умисел на розтрату бюджетних коштів, розпорядився отриманими від Служби автомобільних доріг у Луганській області грошовими коштами на власний розсуд.

Перевіркою виконання робіт встановлено, що вони були виконані не в повному обсязі, а вартість  виконаних робіт завищена.

04 лютого 2019 року зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою осіб, в особливо великих розмірах).

Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.

У разі доведення вини службовій особі загрожує до 12 років позбавлення волі та трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...