На Луганщині матір двох малолітніх дітей затримано за підозрою у збуті наркотиків

Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного придбання, зберігання з метою збуту та збуту особливо небезпечного наркотичного засобу та психотропних речовин, вчиненого повторно (ч.2 ст.307 КК України).

Співробітниками Слідчого управління та Управління протидії наркозлочинності ГУНП у Луганській області спільно з прокуратурою Луганської області 25 травня 2019 року викрито мешканку м. Щастя під час передачі згортку з амфетаміном за грошові кошти у сумі 3000 грн.

При проведенні особистого обшуку підозрюваної особи виявлено та вилучено близько 1 граму амфетаміну, який жінка сховала у спідній білизні, а також грошові купюри у сумі 1303 грн, отримані раніше від незаконного збуту амфетаміну та помічені спеціальною хімічною речовиною. Також під час обшуку за місцем мешкання підозрюваної вилучено саморобний пристрій для вживання наркотичних засобів шляхом паління.

У ході слідства встановлено що 29-річна наркозалежна жінка, яка ніде не працює, має на утриманні двох малолітніх дітей та наразі перебуває на третьому місяці вагітності, упродовж жовтня 2018-го – травня 2019 року займалася систематичним збутом особливо небезпечного наркотичного засобу – канабісу та психотропних речовин, обіг яких обмежено – амфетаміну та матамфетаміну, на території м. Щастя та м. Сєвєродонецька. Тобто, її дії були спрямовані на отримання прибутку та забезпечення свого матеріального становища.

Зловмисниця реалізовувала вказані наркотики шляхом фасування у поліетиленові пакети та паперові згортки для особистої передачі покупцям.

На даний час вказану особу затримано в порядку ст. 208 КПК України та повідомлено їй про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України.

Прокуратурою Луганської області спрямовано клопотання до суду про обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.

Довідково: санкцією ч. 2 ст. 307 КК України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...