На Луганщині шахрайка ошукала родину загиблої військової

Слідчі Слідчого управління ГУНП спільно зі слідчими Станично-Луганського відділу поліції під процесуальним керівництвом прокуратури завершили досудове розслідування за підозрою жінки у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України «Шахрайство».

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

В ході досудового розслідування слідчими встановлено, що приблизно в червні 2018 року підозрювана, видаючи себе за волонтера в наданні допомоги сім’ям загиблих учасників АТО, увійшла в довіру до потерпілої та шахрайським шляхом заволоділа її грошовими коштами на загальну суму майже 205 тисяч гривень.

Вказані дії зловмисниця виконувала під виглядом вчинення правомочних дій в інтересах потерпілої та ніби то з метою придбання квартири неповнолітньому правнуку жінки. Мати хлопця була військовослужбовцем та загинула під час виконання бойового завдання.

Проведеним розслідуванням та зібраними доказами провину підозрюваної було доведено. Вона визнала свою винуватість у скоєнні інкримінованого їй злочину, надала послідовні та повні свідчення про подію та уклала угоду про примирення з потерпілою.

Грошові кошти, які були отримані шахрайським шляхом, у повному обсязі були повернуті їх законному власнику.

Відділ комунікації поліції Луганської області

You may also like...