На Луганщині судом винесено вирок організатору незаконного «референдуму» у місті Золоте навесні 2014 року

Прокуратурою Луганської області підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно одного з організаторів так званого «референдуму щодо підтримки акту про державну самостійність Луганської народної республіки» за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

У ході досудового розслідування встановлено, що у травні 2014 року місцевою мешканкою міста Золоте Луганської області за попередньою змовою з іншими особами організовано та проведено псевдореферендум на виборчій дільниці.

Виконуючи відведену їй роль «голови виборчої комісії», остання підшукала осіб для участі у так званому «референдумі» та під час його проведення видавала бюлетені, складала протокол підрахунку голосів.

У вересні поточного року обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості стосовно вказаної особи направлено до суду для розгляду по суті.

За результатами судового розгляду Рубіжанським міським судом затверджено угоду між прокурором та обвинуваченою особою та винесено обвинувальний вирок, яким останню визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України, та призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання на підставі ст. 75 КК України.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...