На Луганщині викрили організовану злочинну групу, яка займалася незаконним видобуванням вугілля 

Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно учасників злочинного угруповання за фактом організації незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення  (ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 240 КК України).

У ході досудового розслідування встановлено, що мешканець Луганської області, маючи злочинний умисел, спрямований на незаконне видобування кам’яного вугілля на території Попаснянського району, в листопаді 2017 року організував та очолив злочинну групу, до складу якої у різний час увійшли двоє місцевих мешканців.

З метою реалізації злочинного плану учасники групи придбали необхідне для видобування вугілля обладнання (генератор, компресор, лебідки та відбійні молотки), підшукали техніку, за допомогою якої облаштовувались шахтні стволи (вертикальна гірнича виробка, яка призначена для видачі на поверхню корисних копалин), вантажні автомобілі для перевезення вугілля, а також найняли людей, які безпосередньо виконували роботу з видобутку корисних копалин.

Відповідно до встановленого графіку вказані  роботи проводилось у період з листопада 2017 року по травень 2018 року одночасно у двох шахтних  стволах у три робочі зміни.

За клопотанням прокурора стосовно двох підозрюваних судом обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання, ще одного учасника злочинної групи оголошено у розшук.

Досудове слідство триває.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 240 КК України передбачає покарання у виді штрафу від 400 до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, обмеження волі або позбавлення волі строком до 3 років.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...