На Луганщині затримано металобрухтника, який надав хабара посадовцю поліції

За здійснення незаконних операцій, пов’язаних з металобрухтом, поліція повідомила підозру мешканцю Лисичанська та вилучила його завантажене металом авто. Чоловік спробував повернути транспорт і приніс хабара начальникові слідчого відділу. Тим самим лише погіршив своє становище.

Співробітники поліції Лисичанська отримали інформацію про особу, яка займається незаконною господарською діяльністю, повязаною з кольоровим та “чорним” металобрухтом. Відомості знайшли своє підтвердження.

Слідчі поліції розпочали за викритим фактом кримінальне провадження за ст.213 КК України та вилучили автомобіль чоловіка, завантажений металовиробами.

Згодом 30-річний підприємець прийшов до начальника слідчого відділу Лисичанського ВП ГУНП у Луганській області і спробував домовитися. Чоловік пообіцяв надати «винагороду» за повернення йому вилученого транспортного засобу. Однак капітан поліції про таку пропозицію відразу повідомив керівництво та Управління внутрішньої безпеки ДВБ НПУ.

За матеріалами УВБ НПУ Лисичанською місцевою прокуратурою було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.369 Кримінального кодексу України.

Наступного разу, коли фігурант прийшов до службового кабінету посадовця поліції і передав 200 доларів США у якості обіцяного хабара, його затримали працівники Луганського УВБ ДВБ НПУ, слідчі ГУНП, під процесуальним керівництвом прокуратури Лисичанська.

Санкція інкримінованої чоловікові статті за хабародавство передбачає позбавлення волі на строк від 4 до 8 років. Його подальшу долю вирішить суд.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...