На Львівщині викрили подружжя іноземців, причетне до шахрайств 

Встановлено, що зловмисники ошукали літніх людей на суму понад 165 тисяч гривень

Оперативники управління карного розшуку Головного управління Нацполіції у Львівській області спільно з працівниками Жовківського відділення поліції викрили 65-річного іноземця та його 67-річну дружину, причетних до скоєння шахрайств та крадіжки на Львівщині.

«Встановлено, що зловмисники причетні до п’яти фактів шахрайств та крадіжки. Вони щомісяця приїжджали в Україну на різних автомобілях. Побачивши старших людей, зупинялися і розповідали їм про свого родича, який нібито потрапив у ДТП і пояснювали, що їм потрібні гроші на його лікування. Тому просили поміняти їм долари на гривні. Як з’ясувалося, купюри, які вони давали людям, були сувенірними», – розповів Тарас Сабанюк, заступник начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Як встановили правоохоронці, зловмисники причетні до шахрайств та крадіжки, скоєних у Львові, Трускавці, а також у Самбірському і Жовківському районах. Сума, якою вони заволоділи, – щонайменше 165 тисяч гривень.

За цими фактами відкриті кримінальні провадження за ч.2 ст.185 (крадіжка) та ч.1 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей – позбавлення волі на строк до п’яти років.

Триває досудове розслідування, проводиться перевірка щодо  причетності зловмисників до скоєння інших кримінальних правопорушень.

Відділ комунікації поліції Львівської області

You may also like...